Het is bij dit soort video’s altijd een eeuwig dilemma of we ons conformeren naar de voorbeeldfunctie die we hebben of dat we ervoor uitkomen dat we het stiekem best een beetje cool vinden. Vooruit: mooie drift, goed gecontroleerd, maar misschien niet op publieke dagen tussen het overige verkeer doen. En schiet ons niet af: wij zijn louter de boodschapper.

In de onderstaande video zie je hoe een BMW M3 (E92) het publiek vermaakt bij de befaamde bocht Brünnchen, ook wel de YouTube-bocht genoemd. Het is samen met de Karussell de bekendste bocht op de Nordschleife. Een bocht waar veel mensen iets rustiger aandoen, want je weet zeker dat je op YouTube komt als je een blunder maakt. Er zijn uren aan faalmateriaal te vinden op de videosite.

Deze BMW-rijder weet ook dondersgoed dat ie op het internet komt, maar ziet dat juist als motivatie om zijn auto zijwaarts te gooien. De eerste keer (0:55) zou je het nog kunnen zien als een toevalstreffer, maar als hij op 4:55 en 6:35 nog eens goed driftend langskomt, weet je zeker dat hij expres doet. Voor de duidelijkheid: het is dus officieel niet toegestaan om expres te driften op de Nordschleife op publieke dagen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)