Het is al ruim drie jaar geleden dat we voor het eerst kennismaakten met de Toyota GR Yaris. En nog altijd heeft ie een speciaal plekje in ons hart. Deze video waarin de opgepompte Yaris wordt losgelaten op een bergpas, laat perfect zien waarom. De uploader is van mening dat dit de juiste manier is waarop je met een rally-Yaris moet rijden.

Daarnaast meldt de uploader dat hij dit allemaal gefilmd heeft op een afgesloten weg – daar gaan we dan maar eventjes vanuit. Bij het eerste shot is het al duidelijk; deze bestuurder gaat niet voor half werk. Bijna elke bocht pakt de bestuurder zijwaarts en met voldoende hoek. Wel fijn dat hij z’n ESP een dagje rust gunt.

Specificaties van de Toyota GR Yaris

Terug naar beneden gaat de Toyota net zo gemakkelijk af. Na een half draai vliegt hij over het vochtige asfalt weer het heuveltje af. De GR Yaris gebruikt hiervoor (naast de zwaartekracht) een 1,6-liter driecilinder motor die 261 pk en 360 Nm produceert. Een sprint van 0 naar 100 km/u is in 5,2 seconden gedaan en de topsnelheid ligt op 230 km/u.

De GR Yaris is er alleen met een handbak en weegt 1.280 kilo. In Nederland gaat ie voor 63.495 euro en voor 3.500 euro meer heb je de GR Yaris Performance. Een tweedehandsje tik je op de kop voor ruim 40.000 euro. Wanneer iemand aan je vraagt of dat bedrag het wel waard is, laat deze video dan zien.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)