Soms is de ruimte in een titel te kort om precies te zeggen wat je wilt. Een goed bewaard geheim – zeker op Facebook – is dat je erop kunt klikken om naast de titel ook het artikel te lezen. Je kijkt hier naar een auto die meer dan 90 jaar geleden zijn leven begon als Ford Model A, maar ergens laat in zijn leven kwam hij in handen van een enthousiaste monteur.

De vorige eigenaar raakte geïnspireerd door een computerplaatje op Instagram van een F1-hotrod. Hij moest en zou het plaatje werkelijkheid maken. Daarmee kwam hij een heel eind, maar het was pas toen Ricky Boada zich ermee ging bemoeien dat de auto goed tot zijn recht kwam. Hij pakte de auto volledig aan zodat hij er niet alleen goed uitzag, maar ook nog eens goed reed.

De prestaties van de F1-hotrod komen voor het grootste deel van Honda-onderdelen. Niet alleen de motor komt van de S2000, maar ook zaken als het subframe en de ophanging. Voor nog wat extra power werd er een turbo aan de VTEC-motor toegevoegd. Kijk hieronder hoe Rob Dahm met de auto rijdt voor de nieuwste American Tuned.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie