De nieuwste Ferrari is zo langzaam als een Opel Corsa. Dat heeft er niets mee te maken dat dit de eerste V6-Ferrari is sinds tijden. Alleen in de volledig elektrische modus heeft de Ferrari 296 GTB zulke beperkte prestaties. In de overige rijmodi heb je uiteraard te maken met een volbloed Ferrari. Hoe dat rijdt op het circuit én de openbare weg, zie je hieronder.

Het merk ontwikkelde een nieuwe V6-motor voor de Ferrari 296 GTB. De cilinders zijn op 120 graden geplaatst, zodat er in het midden ruimte is voor de turbo’s – dit wordt ook wel een hot V genoemd. De motor produceert 221 pk per liter, wat een record is voor een productieauto. Het vermogen van de V6 is 663 pk en het totale vermogen van de hybride aandrijflijn is 830 pk. Al het vermogen gaat via een automaat naar de achterwielen.

De 0-100-tijd van de Ferrari 296 GTB is 2,9 seconden. De 0-200-tijd is 7,3 seconden en de topsnelheid ligt boven de 330 km/u. En misschien belangrijk: je moet 25 kilometer volledig elektrisch kunnen rijden. De auto weegt 1.470 kilo en met het optionele Assetto Fiorano-pakket genereert de actieve achterspoiler (geïnspireerd op die van de LaFerrari) een flinke 360 kilo downforce.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)