Denk aan cabrio’s en het merk Gordon Murray niet een van de eerste namen is waar je aan denkt. Je zou ook zeggen dat een dakloze auto tegen alle principes van Murray gaat. Ze zijn vaak zwaarder, minder aerodynamisch en minder stijf dan een auto met een vast dak. En toch is ie hier. Vandaag doen we een walkaround om de GMA T.33 Spider met de grote baas zelf, Gordon Murray.

Gelukkig blijft een groot deel van de filosofie achter het merk overeind. Er ligt nog altijd de 3,9-liter Cosworth V12-motor achterin die het in de T.33 kalmer aan doet dan in de T.50. Hier produceert hij 615 pk en 451 Nm. Dat vermogen gaat naar de achterwielen via een handgeschakelde versnellingsbak. De topsnelheid is trouwens 335 km/u. In 0-100-tijden is Murray niet zo geïnteresseerd. Die zullen we dus later zelf moeten achterhalen.

Gordon Murray Automotive bouwt honderd stuks van de T.33 Spider, die allemaal twee stoelen hebben in tegenstelling tot de T.50, die er drie heeft. Handig is ie ook, want er is opbergruimte in de neus en aan beide zijkanten vind je een kluisje vlak voor het achterwiel. In totaal kun je 295 liter aan bagage kwijt. Afijn, laten we hier maar mee ophouden en de beste man zelf aan het woord laten. Luister hieronder naar Murray.

Walkaround GMA T.33 Spider met Gordon Murray

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear