Voldoet een RS 4 Avant niet aan jouw ruimtewens, maar een Transporter niet aan je behoefte voor snelheid? Dan moet je zelf iets gaan knutselen. Of je koopt deze bloedsnelle bus. De bouwer Not Just Campers noemt zijn creatie de Transporter RST5. Waar ooit waarschijnlijk een dieselblok lag, ligt nu de 4,2-liter V8 uit een Audi RS 4 B7 van een tijdje geleden.

Omdat alles onder de 500 pk blijkbaar te laf is, blazen twee Garrett-turbo’s extra lucht in de achtcilinder. Het nieuwe vermogen is 745 pk en het koppel stijgt naar 820 Nm. Schakelen mag je zelf doen. Uiteraard zijn de aandrijfassen en de remmerij aangepast om beter met het vermogen om te gaan. Ook is er een en ander verstevigd.

Vierwielaandrijving, maar een burnout kan wel

Het vermogen gaat naar alle wielen, maar zoals in de onderstaande video te zien is, zijn de voorwielen los te koppelen van de aandrijflijn voor een knappe burnout. De standaard dempers maakten plaats voor luchtbalgen waardoor de hoogte te regelen is. Het interieur kreeg een grondige make-over, net als de bumpers.

De vraagprijs van de Transporter RST5 is omgerekend net geen 60.000 euro. Dan moet je hem nog wel vanuit Engeland naar hier halen. Helaas betekent dat ook dat het stuur rechts zit, al is dat niets wat een flinke grijpstok voor de McDrive niet kan oplossen. Plus: je kunt de Hugenholtz extra hoog aansnijden zonder de muur te raken.

VW Transporter RST5 met V8 uit RS 4

Flyby van de RST5

Reacties

  • Ralph heeft op 15 september 2021 geschreven:

    Nice

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)