Verrassend nieuws: Aston Martin zal zijn opwachting gaan maken in de DTM. Het Zwitserse R-Motorsport zal het Britse luxemerk het komende seizoen gaan vertegenwoordigen. R-Motorsport heeft nauwe banden met Aston Martin en komt al voor het merk uit in de Blancpain GT-serie.

Vantage DTM

Er is ons verteld dat als de ontwikkeling van Astons nieuwe race-Vantage als gepland verloopt, de nieuwe Vantage volgend jaar al de strijd zal aangaan met Audi en BMW. Helaas niet met Mercedes-AMG, want die zijn er mee opgehouden; maar de basis van hun motor leeft voort in de Vantage, dus dat is een mooie link. R-Motorsport heeft de handen ineengeslagen met AF Racing AG (die bezitten de licentie van Aston Martin Lagonda) en HWA AG om het plan uit te voeren.

‘De beslissing van een luxe-sportwagenfabrikant als Aston Martin om mee te gaan doen in onze raceklasse is voor ons een historische gebeurtenis en een mijlpaal voor de internationale oriëntatie van de DTM’, zegt Gerhard Berger. Berger is voormalig Formule 1-coureur en de huidige voorzitter van ITR e.V., het overkoepelende bedrijf van de DTM.

De concurrentie kijkt er naar uit

We hebben helaas nog geen foto’s, maar we twijfelen er niet aan dat de Vantage DTM er geslepen uit zal zien. De reacties van BMW en Audi zijn in ieder geval positief: ‘We kijken ernaar uit om AF Racing in samenwerking met het traditierijke merk Aston Martin aan boord te hebben’, aldus Dieter Gass, de motorsport-baas van Audi.

‘Na de verrassende aankondiging van Mercedes om met DTM te stoppen, hebben we ons al vroeg ingezet voor het behoud van de klasse en hebben we de fans beloofd te vechten voor de toekomst’, vertelt de chef van BMW Motorsport, Jens Marquardt. ‘Aston is een zeer gerespecteerde en gewaardeerde tegenstander in het GT-racen. We zijn erg verheugd dat Aston Martin gaat racen in de DTM en dat we het nu ook in deze klasse tegen hen kunnen opnemen.’

Assen wordt toegevoegd aan de kalender

Ook wij zijn zeer benieuwd naar hoe de Vantage het gaat doen in de DTM. Zeker omdat er volgend seizoen iets gaat veranderen in de kalender. In 2019 zal de Nederlandse ronde, van 19 tot 21 juli, namelijk niet meer plaatsvinden op het circuit van Zandvoort. Men zal dit jaar gaan racen op het TT-circuit in Assen. Kom komende zomer dus allemaal naar Drenthe om het vuurwerk van de DTM van dichtbij te bekijken!

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)