Dat automerken zo nu en dan een handje modder over de schutting gooien, is niets nieuws, maar het vriendelijke Volvo houdt zich meestal afzijdig van dit soort praktijken. Losgeweekt merk Polestar houdt blijkbaar wel van confrontatie en deelt in zijn eerste Super Bowl-reclame ooit een sneer uit naar de gevestigde orde.

Het spotje van dertig seconden begint met de woorden ‘geen episch voice-overs’ en ‘geen punchlines’ om duidelijk te maken dat Polestar een merk zonder poespas is. Maar daarna gaat het Zweedse merk toch even op de sneer-toer. Ze gaan verder met ‘geen dieselgate’, wat een niet te missen steekje is naar Volkswagen.

Tesla blijft niet buiten schot

Na kreten als ‘geen verborgen agenda’ en ‘geen vieze geheimpjes’ komen ze uit bij ‘niet Mars veroveren’. Dat is zonder twijfel een sneer richting Tesla en het zusterbedrijf SpaceX, die samen een Roadster de ruimte in schoten. De boodschap is dat de elektrische Polestar 2 een auto zonder bla-bla is en zonder compromissen.

Een spotje van dertig seconden tijdens de Super Bowl kost in 2022 een forse 6,5 miljoen dollar, zo’n 5,7 miljoen euro. Op de productie van de Super Bowl-reclame heeft Polestar in ieder geval wat kunnen besparen. General Motors stofte bijvoorbeeld de cast van Austin Powers af voor zijn spotje.

De Super Bowl-reclame van Polestar

Reacties

  • Nog eentje heeft op 14 februari 2022 geschreven:

    “No forced labor by Uyghurs” Oh wacht…. toch wel.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)