Ooit een reclame gezien van Tesla? Een billboard langs de weg? Of een irritante advertentie op Facebook? Ja? Oh, dan heeft een dealer ons intro verpest. Want het marketingbudget van Tesla is 0 dollar (omgerekend ongeveer 0 euro). En toch wist Elon Musk gisteren de beste autoreclame ooit neer te zetten.

Gisteren schoot SpaceX, zusterbedrijf van Tesla, een Roadster de lucht in. Dat gebeurde op hetzelfde lanceerplatform waarvan de Apollo 11 vertrok tijdens zijn missie om de eerste mensen op de maan te zetten.

Goed, neem het met een korreltje zout. Want natuurlijk kost een raketlancering onnoemelijk veel dollars (omgerekend ongeveer ontzaglijk veel euro’s) en een Tesla Roadster is ook niet gratis. De lancering ging sowieso plaatsvinden en komt uiteraard op rekening van SpaceX. De Roadster is (was?) eigendom van Elon Musk zelf en was dus een donatie. Tesla is er dus geen cent armer door geworden. En of je nu gelooft in de dromen van Musk of niet: veel cooler dan een auto de ruimte in schieten wordt het gewoon niet.

Je kunt ook beargumenteren dat Tesla geen geld heeft voor reclames ómdat het bedrijf auto’s de ruimte in schiet. Hoe dan ook: met zo’n 42.000 kilometer per uur is de Tesla Roadster nu de snelste auto ter wereld – een record dat waarschijnlijk heel lang zal blijven staan. De auto is nu onderweg naar Mars. Ook daar gaat vast ergens een recordje schuil.

Als mooi neveneffect bewijst Tesla direct dat de aarde niet plat is. Het enige wat volgens diverse internetgebruikers nog ontbreekt, is een motortje in de vinger van ‘Starman in Red Roadster‘, waardoor de ruimteman zijn middelvinger opsteekt naar de aarde met een snelheid van 42.000 km/u.

De beste autoreclame ooit

Reacties

  • Stef heeft op 7 februari 2018 geschreven:

    Zo’n fake filmpje heb ik nog niet eerder gezien. De zon schijnt op aarde maar onder een totaal andere hoek op de Tesla. Kortom: fake news!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear