In een auto als een Rolls-Royce verwacht je de beste materialen. Prachtige bekleding om stoelen die ook nog eens lekker zitten, prettige vloermatten en een stuk hout van een boom die eeuwenoud is. Mocht je nu om wat voor reden dan ook nog maar kiezen voor een materiaal, dan vallen schapenwol en hoogwaardig leer al snel af. Wat je overhoudt, ziet er ongeveer uit als deze Rolls-Royce 6×6 van hout.

De YouTuber van de video hieronder heeft een carrière gemaakt van het bouwen van houten speelgoed voor zijn kinderen. Eerder bouwde hij conceptauto’s zoals de Audi Skysphere en de Lamborghini GT Vision. Deze creaties zijn meestal een stuk kleiner dan de levensechte auto’s. Dat is bij deze RR niet het geval. Hij zorgt er zelfs voor dat hij er echt mee kan rijden.

De bouw van de Rolls-Royce 6×6 van hout

In de video laat de man zien hoe hij de auto vanaf de basis bouwt. Nadat de ophanging is gemaakt, gaat hij aan de slag met de carrosseriedelen. Aan de dikte van het hout te zien, zal de Rolls-Royce 6×6 vrij zwaar zijn. Daarna is het tijd voor de details. Zelfs de Spirit of Ecstasy wordt van hout gemaakt en prijkt boven het RR-logo. Datzelfde logo kom je ook tegen op de ‘naafkappen’ in de velgen.

Tot slot laat de man zijn Rolls-Royce 6×6 van hout nog even aan de wereld zien tijdens een testritje. Het enige dat nog mist, is de schapenwollen bekleding en een paraplu in de zijkant van de deur. De behuizing voor de paraplu lijkt in ieder geval wel al in de deur te zitten. Hoe dan ook, tof projectje!

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear