Jaloezie is oncollegiaal, maar als Chris Harris zich toevallig had verslapen en een van ons had in de auto moeten stappen richting de Nürburgring om een rondje in de Mercedes-AMG One te rijden, dan hadden we dat niet heel erg gevonden. Gelukkig was Chris Harris op tijd en in het volgende seizoen van TopGear zie je hoe hij de F1-auto voor op straat rijdt op de Nürburgring.

Voor wat voorpret, hebben we een Behind The Scenes voor je. Je ziet hoe de opnames, zeker bij een pre-productiemodel, niet altijd vlekkeloos verlopen. Ook laat Ollie Kew je alvast wat details zien van de Mercedes-AMG One. Bijvoorbeeld de banden, het interieur en het bijzondere stuur.

Het stuur van de Mercedes-AMG One

Rond de 4 minuten en 50 seconden krijg je een uitleg over het stuur, dat een combinatie is van een F1-stuur en een normaal Mercedes-stuur. Veel van de knoppen zul je herkennen uit normale modellen, zoals die voor het infotainmentsysteem of die om de telefoon te bedienen.

Ook zijn er wat specifieke knoppen voor de One. Zo is er een losse knop om met de koplampen te knipperen – heel handig voor linksplakkers. Gaan ze voor je eindelijk naar rechts, kun je de ‘pass’-knop indrukken voor een snelle inhaalactie.

Links zitten ook de knoppen om de energierecuperatie in te stellen, net als de snelheid voor de snelheidsbegrenzer in de pitstraat. De knoppen voor de rijmodi komen dan weer van ‘normale’ AMG’s. Ook is het stuur voorzien van een airbag. Check de Behind The Scenes hieronder.

Behind The Scenes bij de Mercedes-AMG One (uitleg stuur op 4:50)

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)