Internetbewoners zullen – vermoedelijk in niet perfect Nederlands – wel lekker losgaan op Tesla in de reacties bij deze video. De waarheid is dat het hier toevallig gaat om een Tesla en dat hij toevallig de functie Full Self Driving gebruikt, maar deze situatie is wat ons betreft aan alle kanten een fout van de bestuurder. De eigenaar van deze Model 3 had zelf eerder moeten ingrijpen.

De Tesla Model 3 rijdt met Full Self Driving (de opgewaardeerde versie van Autopilot) langs een bord dat waarschuwt voor een overstroming. De bestuurder zag al meer van dit soort borden, maar concludeerde dat ze er voor niets stonden omdat er nooit water lag. Het concept van verdampen behoeft voor deze bestuurder misschien nog wat uitleg.

Lees ook: Tesla wil jou 42 euro per uur betalen als testrijder

De bestuurder laat de Tesla zonder te remmen door een stuk overstroomd asfalt rijden. De auto raakt hierdoor in een slip en belandt in een diepe plas. Er had net zo goed een dikke boom kunnen staan, dus wat ons betreft heeft ie nog geluk. Daar is de bestuurder het niet mee eens: hij wil de stad aanklagen (omdat het regende?) en Tesla (omdat hij zelf de kleine lettertjes niet heeft gelezen?).

Advertentie

Reacties

 • Dave heeft op 22 augustus 2023 geschreven:

  Het lijkt alsof de Tesla ‘denkt’ dat de weg naar links gaat door de reflectie van het water.
  Off-topic: wat een irritant toontje van die commentaar-stem zeg.

  Reageer
 • Joop heeft op 22 augustus 2023 geschreven:

  En dit is de reden waarom die auto’s nooit volledig zelf zullen rijden in alle omstandigheden.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie