Auto model

Volkswagen Polo

In 1975 werd de Volkswagen Polo geïntroduceerd. De vraag naar compactere auto’s steeg enorm en dus ontwikkelde VW een klein broertje voor de Golf.

De eerste generatie Polo diende als instapversie van de Audi 50 (ook onderdeel van Volkswagen Groep) en was in veel opzichten identiek aan zijn luxere tegenhanger. Hij was voornamelijk eenvoudiger en goedkoper. Mede door de lagere vraagprijs werd de Volkswagen Polo in één klap enorm geliefd. Volkswagen had weer een icoon gecreëerd.

Door de jaren heen ontwikkelde de Volkswagen Polo zich via diverse updates.
Hij werd luxer, groter en gebruiksvriendelijker. Het hoogtepunt beleefde de Polo in 2010, toen de vijfde generatie Auto van het Jaar werd.

Inmiddels zijn we beland bij de zesde generatie Volkswagen Polo. Deze laatste generatie is uitgerust met haast alle luxe en technische snufjes die je je kunt wensen.

Ook groeide de Volkswagen Polo per generatie iets. De nieuwste strekt voor het eerst meer dan 4 meter in lengte, waardoor de auto nu net ongeveer zo groot is als een Golf van twee generaties terug.

Wat begon als een compact, eenvoudig instappertje is uitgegroeid tot een kleine alleskunner, met alles erop en eraan. Zo ontstond er onderaan het gamma ruimte voor een nieuwe, kleine instapper. Deze auto luistert (inmiddels, na de Fox en de Lupo) naar de naam Up.

De Volkswagen Polo staat dikwijls in de top 5 bestverkochte auto’s van Nederland. Wereldwijd staat de Polo nét buiten de top 10. In totaal zijn er al meer dan 20 miljoen exemplaren van de Volkswagen Polo verkocht. Voorlopig ga je ze nog even tegenkomen.

Autonieuws
Autonieuws
Autonieuws
Autonieuws
Autonieuws
Autonieuws
Autonieuws
Autonieuws
Autonieuws
Autonieuws
Autonieuws
Autonieuws

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws