Zie hier: de gloednieuwe, verlengde Volkswagen Polo. Het antwoord op alle vragen die we hier in Nederland niet stellen. Zoals je dan ook wel had verwacht, komt deze Volkswagen Polo Sedan niet onze kant op. Hij blijft in het verre oosten en diepe zuiden. Hem hierheen halen zal dan ook niet de investering waard zijn.

Je zou de Volkswagen Polo Sedan kiezen voor zijn grootte. Zo is de ruimte in de kofferbak gegroeid van 355 naar een enorme 521 liter. In totaal is de Sedan een halve meter langer. In de uitgerekte Polo zijn de nodige gadgets aanwezig. Denk aan contactloos je smartphone opladen, parkeersensoren en -camera en zelfs een hulpje bij het wegrijden op een hellingen.

De prijs van de Volkswagen Polo Sedan

Voorin de Volkswagen Polo Sedan ligt een 1,6-liter motor die een vermogen van 110 pk en 152 Nm koppel produceert. Met de vijf versnellingen tellende handbak ben je binnen 11,2 seconden aan de 100 km/u en zijn topsnelheid is 190 km/u.

Je kunt hem (in het buitenland dus) bestellen in vijf verschillende kleuren: Candy White, Rising Blue, Wild Cherry Red, Carbon Steel Gray en Reflex Silver. Ook kun je kiezen uit twee soorten wielen. De handgeschakelde Polo Sedan kost bijvoorbeeld in Zuid-Afrika omgerekend ruim 18.000 euro, de speciale Life-versie 19.740 euro en de Life-automaat 22.882 euro.

Grappig feitje; die automaat is dus de duurste van de drie varianten, maar doet er een seconde langer over om naar 100 te gaan en zijn topsnelheid ligt 10 km/u lager. Je raadt al: dit is geen DSG. Om de prijzen te vergelijken met hier: In Nederland kost een VW Polo minimaal in 25 mille

Reacties

 • Iwab heeft op 20 juli 2023 geschreven:

  Toch wel even geleden had ik een van de eerste Jetta`s in Ned. Beviel uitsteekbaar. 5000 km mee gereden,knalt er een *** opel achterop en hard,de kofferbak was nagenoeg weg. Tochwel een veilige kreukelzone. 2 Poolse bieders namen hem mee,rijdt mss nog wel rond?

  Reageer
 • Gothfrith Bombast heeft op 16 september 2022 geschreven:

  Troep. Mijn Kangoo en buurmans Fiesta zuigen bijna hondervijftig pk uit een schamel litertje Hubraum. Daar ga je al.

  Reageer
 • Jan heeft op 16 september 2022 geschreven:

  Laat weg, indertijd was de eerste jetta ook een golf met kont en ook niet om aan te zien.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)