Als je vroeger iets meer geld te besteden had, dan ging je naar een autofabrikant om daar een onderstel met een motor te kopen, maar de koets liet je door een koetsbouwer maken. Cadillac wil deze tijden doen herleven – of ze willen in ieder geval fantaseren over de mogelijkheid. De Cadillac Sollei moet een voorproefje geven van een Celestiq met een op maat gemaakte koets.

De naam is een samenvoeging van het Spaanse woord voor zon (Sol) en het begin van het Engelse woord leisure. Je kunt de Sollei zien als de Droptail van Cadillac. De neus is gelijk aan die van de Celestiq, maar de rest van de auto is helemaal nieuw. Poenige klanten zouden in de toekomst zelf kunnen kiezen hoe de koets er verder uit moet komen te zien. Zo weet je zeker dat je een andere auto hebt dan je buurman.

De Cadillac Sollei is elektrisch

Omdat het 2024 is, is deze vierzitter volledig elektrisch. Cadillac heeft het niet over specificaties, maar die zullen lijken op die van de Celestiq. Vanbinnen zien we het gigantische scherm dat over de gehele breedte loopt. De kleuren en materialen zijn natuurlijk ook naar smaak aan te passen. Als voorbeeld geeft Cadillac een duurzaam materiaal dat gemaakt is van de wortels van paddenstoelen.

In het geval van de Sollei heeft Cadillac gekozen voor een kleur uit de jaren ’50 met de naam ‘Manila Cream’. Verder zien we afbeeldingen van het silhouet van de auto in het hout op het middenconsole verwerkt en een apart (koel)kastje waarin chique glazen worden opgeslagen. Vooralsnog kun je nog geen op maat gemaakte Cadillac bestellen, dus een prijs is er ook nog niet.

Reacties

  • Canon-Eye heeft op 23 juli 2024 geschreven:

    Zeker geen biologie in het pakket gehad? Paddestoelen hébben namelijk helemaal geen wortels!
    Wel een ondergrondse zwamvlok, officieel “mycelium” geheten.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)