Veel meer dan een schermpje met Apple CarPlay of Android Auto heb je tegenwoordig niet nodig. En dat is fijn, want bij oudere auto’s kun je vaak voor een leuke prijs zo’n schermpje kopen en ineens kan jouw infotainmentsysteem alles wat eentje in een moderne auto ook kan. Maar niet alle merken zijn overtuigd. Sterker nog: General Motors is CarPlay en Auto een het uitfaseren.

De nieuwe Cadillac Escalade IQ, een auto van 120.000 euro die voorlopig alleen naar Amerika komt, is niet te bestellen met Apple CarPlay of Android Auto. Dit meldt The Verge. Bestuurders moeten verplicht het systeem van Cadillac gebruiken. Daar zal niet iedereen blij mee zijn, want volgens Apple is het voor 80 procent van de autokopers een eis dat er CarPlay in zit.

Onhandig met elektrische auto’s

Moederbedrijf General Motors kiest ervoor om CarPlay en Auto weg te laten omdat deze systemen geen EV-functionaliteiten bieden. Als je in de Cadillac een route instelt, kan de auto zelf aan de hand van de actieradius laadpauzes toevoegen. Als je naar een laadpaal navigeert, zal de auto de accu gaan verwarmen voor optimale laadsnelheden.

Als je via Apple CarPlay of Android Auto de navigatie instelt, communiceert je telefoon niet met de batterij van de auto. GM vertelt aan The Verge dat CarPlay wel heel handig is, maar dat het niet fantastisch werkt. Hij wil een systeem bieden waar alles geïntegreerd is. Ook andere toekomstige modellen van GM-merken zullen geen Android Auto of Apple CarPlay meer hebben.

Tesla heeft het ook niet

Overigens is General Motors niet het enige concern dat CarPlay schuwt. Ook Tesla staat erom bekend dat je niet je telefoonscherm kunt tonen in het infotainmentsysteem. In het geval van Tesla zou het ook onhandig zijn, want er zitten te veel belangrijke features in het middenscherm om er een Android- of Apple-scherm overheen te leggen.

Advertentie

Reacties

 • Hardehaan heeft op 12 augustus 2023 geschreven:

  In mijn Tesla mis ik Android Auto niet zo erg als in andere auto’s, maar je kan met de TesAA app wel AA op je scherm krijgen. Schakelt je hotspot op de telefoon in, en via deze hotspot kan je AA op je telefoon gebruiken via een specifieke url in de browser van je Tesla. Wel handig om apps die AA wel ondersteunt toch via het scherm te gebruiken, zoals WhatsApp, flitsmeister, nieuws etc.

  • Aha heeft op 12 augustus 2023 geschreven:

   Via 30 omwegen dus waar de fans altijd claimen dat Tesla superieure bediening heeft. Nog een mythe die afgevoerd kan worden.

   Reageer
  Reageer
 • Oscar heeft op 12 augustus 2023 geschreven:

  Tesla is inmiddels in meerdere opzichten achterhaald, maar dat GM de boot mist is opvallend.

  Reageer
 • Dave heeft op 11 augustus 2023 geschreven:

  Ze kunnen natuurlijk ook zorgen dat de data wél beschikbaar is op de telefoon.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie