Was je nog aan het sparen voor een Fiat 500 met een benzinemotor toen je het treurige nieuws las dat de schattige auto na 17 jaar uit productie is? Geen zorgen, we hebben een alternatief voor je. Als je gevallen bent voor de pastelkleuren, de retro-velgen met glimmende doppen en andere knipogen naar het verleden bij de Fiat 500, kun je nu ook een G-klasse kopen en deze naar Carlex brengen.

Waarschijnlijk is de ombouw door Carlex duurder dan de prijs van de Fiat 500, maar je moet een goed verhaal nooit verpesten met de feiten. De tuner noemt de nieuwe creatie ‘G-Vintage’. Ze spuiten de G-klasse in een klassiek kleurtje, monteren glimmende bumpers en banden met een witte wang. Het is min of meer hetzelfde trucje als Fiat uithaalde met de 500 Anniversario die je hieronder ziet.

De inspiratie voor de G-Vintage komt volgens de tuner uit de jaren ’70. De nieuwe velgen zijn formaat 20 inch en de spoorbreedte van de auto is iets toegenomen. Voor het interieur is een kudde koeien naar de slacht gestuurd en je mag uit drie kleuren kiezen voor het leer en alcantara. Het vermogen van de V8-motor is verhoogd naar 805 pk en 1.020 Nm.

Verder is er niet zo gek veel te vertellen over de nieuwe G-klasse met retrospulletjes. Daar loopt Carlex zelf ook tegenaan, want op de productpagina prijzen ze de ombouw aan met pluspunten als tien airbags, led-lampen, ABS en ESP. Dit zijn allemaal zaken die standaard op een G-klasse zitten. We zijn heel benieuwd of ze mensen gek genoeg gaan vinden om deze auto aan te slijten. Tot nu toe zijn er alleen nog maar digitale renderings.

Reacties

  • Sandor Muns heeft op 25 juli 2024 geschreven:

    Wat een verademing om zulke retro auto s weer te kunnen kopen.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear