Je bestelling voor de Purosangue opgestuurd naar Ferrari, maar ben je toch niet tevreden met de manier waarop je hem geconfigureerd hebt? Wees gerust, de Poolse tuner Carlex Design geeft je Purosangue een ander uiterlijk en een ander interieur. Al hebben we het idee dat deze partij ruzie probeert te zoeken met Ferrari.

Carlex refereert aan de vierzits-Ferrari als ‘de langverwachte Ferrari Purosangue SUV’. Onthoud: het is geen SUV, maar een Ferrari Utility Vehicle. Tenminste, dat claimt het Italiaanse merk. Hoe dan ook, de tuner geeft de Purosangue gigantische 23-inch wielen en een combinatie van zilver en groen voor de lak. Ook die kleurencombinatie zullen ze in Maranello niet leuk vinden.

Vanbinnen gaat het groen en zilver doodleuk door in het geperforeerde leer, alcantara op het dashboard en stiksels in de stoelen en de deurpanelen. Helaas doet Carlex Design alleen het ontwerp. Het bedrijfje blijft dus van de 6,5-liter V12-motor af die 725 pk en 716 Nm produceert wat genoeg is voor een 0-100-tijd van 3,3 seconden. Dat moet ook wel genoeg zijn.

Prijs van het tunen van de Ferrari Purosangue

De veranderingen aan de Purosangue zijn niet goedkoop. Het exterieur dat met de hand wordt gespoten kost 16.500 euro. Voor het speciale interieur betaal je 36.000 euro. De 23-inch velgen kosten samen 12.000 euro. Ga je voor het hele pakket? Dan ben je 61.500 euro armer. De echte vraag is: hoeveel minder waard wordt je Ferrari als je ruim 60.000 euro investeert?

Reacties

 • Koen heeft op 17 mei 2023 geschreven:

  Dan heb je serieus ècht teveel geld.
  Ferrari’s zijn op zich al geen toonbeeld van exquise smaak, en hun eisenpakket en rechtszaken richting hun clïentēle is gewoon ziek. Maar meestal past het ietwat ordi juist bij de klanten..

  Reageer
 • P.Anda heeft op 17 mei 2023 geschreven:

  Don’t. Just don’t.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)