Er zijn soms van die auto’s die op onverklaarbare wijze briljant zijn. De Lexus LFA is zo’n auto. In principe was de auto hopeloos, want de prijs was veel te hoog. Ook de transmissie was niet denderend en het is qua styling niet een Ferrari. En toch is het een van de meest briljante auto’s van de afgelopen 50 jaar. Dat lijkt de markt ook te vinden, want de prijzen zijn bijzonder hoog. Daarom is deze gecrashte Lexus LFA met een klein beetje werk een interessante auto.

De auto is voor YouTube-kijkers niet een onbekende. Dit zilveren exemplaar fungeerde namelijk in een aflevering van ThatDudeInBlue. Helaas niet op de manier waarop je zou hopen. Hij inventariseerde namelijk de schade van de supercar. Nu is het altijd lastig te bepalen wat de schade is en of het nog zin heeft om het te repareren. Bij een Toyota GT86 zouden de prijzen van de onderdelen relatief laag zijn, net als de waarde van de auto.

Bij deze gecrashte Lexus LFA ligt dat precies andersom. Je zult namelijk flink moeten investeren om deze auto weer in goede staat te krijgen. En dan heb jij een LFA waarvan iedereen weet ‘dat ie in elkaar heeft gelegen’. Maar de waarde van de LFA is daar wel naar, denken wij. Het is en blijft immers een Lexus LFA. Dus met die waanzinnige 4,8-liter Yamaha-V10 (liefkozend 1LR-GUE genaamd) met 560 pk en die glorieuze soundtrack.

Gecrashte Lexus LFA zilvergrijs achterzijde

De auto staat nu te koop bij Copart. Dat is een prima site als je een leuke Mustang of Wrangler zoekt met een beetje werk. In dit geval staat de auto overduidelijk buiten de elementen te trotseren. Volgens de verkoper heeft de auto een waarde van 710.000 dollar (omgerekend 637.700 euro) als deze is gefixt. Het probleem is dat het waarschijnlijk ook een klein half miljoen gaat kosten om de auto weer in goede conditie te krijgen.

Hopelijk pikt iemand deze gecrashte Lexus LFA op om ‘m weer op te knappen. Ondanks de schades is het niet dat de complete voorzijde in elkaar ligt of dat de auto een meter korter is geworden. Lexus heeft slechts 500 exemplaren gemaakt van de LFA. Het is helemaal bijzonder omdat het niet een snelle versie is van een bestaande Lexus. Ook was er geen voorganger of opvolger. Het is de ultieme witte raaf en deze staat met gebroken vleugel en gebogen snavel te wachten op beterschap.

Reacties

  • Joppel heeft op 22 augustus 2024 geschreven:

    Toevallig in Maastricht zo’n Lexus gezien en gehoord. Prachtig

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)