Je dacht dat ze alleen in Need For Speed in de meest waanzinnige politieauto’s reden? Guess again. Over de hele wereld mag de sterke arm der wet spelen met de sterkste motoren. Dit zijn de 10 bruutste politieauto’s die boefjes het leven zuur maken. Aanvullingen? Laat het ons weten op Facebook.

13. Lotus Evora S (Engeland)

Deze Lotus werd door het merk geschonken aan de politie van Norfolk, Sussex, Essex, Bedfordshire, Hertfordshire en Cambridgeshire, om de boodschap uit te dragen dat te hard rijden, rijden onder de invloed van alcohol en rijden zonder gordel gewoon echt niet door de beugel kan. Het idee was dat deze Evora S de jongere doelgroep meer zou aanspreken dan bijvoorbeeld een Opel Astra uit 2003. En daar hebben ze volkomen gelijk in.

12. Brabus G 63 AMG (Dubai)

Deze 700 pk sterke ‘Widestar’ accelereert in 4,9 seconden naar de 100 en heeft een officiële topsnelheid van 240 km/u. Officieus gezien ben je helemaal gek als je denkt dat je het op kunt nemen tegen een politiemacht die een 700 pk sterke vierwielaangedreven offroader beschouwen als een geschikt politievoertuig.

11. Rolls-Royce Ghost (Engeland)

Okee, dit is eigenlijk valsspelen. Deze auto is eigenlijk het werk van Rolls-Royce zelf. Ze hebben de Ghost ingepakt met politiekleuren en zwaailichten om geld in te zamelen voor het lokale kinderhospice Chestnut Tree House. Not all heroes wear capes. Helaas heeft de politie daarna niet meer van de auto gebruik gemaakt en is ‘ie weer in een zwart kleurtje gegoten.

10. Alfa Romeo Giulia QV (Italië)

Met de Carabinieri wil je niet sollen, en met deze Giulia QV al helemaal niet. De militaire politie van Italië staat bekend om zijn voortreffelijke vloot, met onder meer een Lotus Evora.

09. BMW i8 (Verenigde Arabische Emiraten)

Dat Dubai de tofste politiegarage ter wereld heeft, is bekend. Ze hebben een Lamborghini, een Bentley, een Aston Martin, een McLaren en een Ferrari. Dat mag ook wel als je de goudgewrapte verkeersovertreders bij wilt houden. De BMW i8 is een mooie groene toevoeging.

08. Aston Martin One-77 (Dubai)

Ze weten maar niet van ophouden hè, daar in Dubai? Aventadors, FF’jes. Niets is ze te gek. Deze One-77 is een van de meest zeldzame auto’s op aarde en is nu ook toegevoegd aan het wagenpark van de popo in Dubai. We smeken het je, rijd daar alsjeblieft niet te hard, je wint het toch niet van ze. preview[/image]

07. Undercover Nissan GT-R (VS)

Een ex-geheim agent heeft ooit iets laten vallen over een undercover Nissan GT-R, voor een niet nader genoemde politieafdeling. Meer is er niet over bekend. Undercover, snap je.

06. Volvo S60 Polestar (Australië)

Boefje spelen in Australië? Overweeg je opties. In Rose Bay kun je deze Polestar-gekleurde politieauto op je staart krijgen.

05. Brabus CLS V12 Rocket (Duitsland)

Met een topsnelheid van 360 km/u kun je zelfs op de Autobahn niet vluchten voor deze raket. Het bleef helaas bij een promotiestunt om veilig rijden te promoten. Wij zien de connectie ook niet. Klinkt als bommen gooien in naam van de vrede.

04. Dodge Charger (VS)

Hoe bruut ziet deze Charger eruit? Met die dikke bullbar in je binnenspiegel stop je wel. De boevenvangers in Amerika hebben trouwens diverse leuke snufjes.

03. Ford Mustang V8 (Engeland)

Naar verluidt bevindt de Mustang zich nog in de testfase, maar als alles doorgaat, worden de straten aan de andere kant van de Noordzee een stukje veiliger door deze bruut. Awesome.

02. Lamborghini Huracán (Italië)

De eerder gedoneerde Gallardo LP560 is jammer genoeg flink aan gort gereden, maar inmiddels gelukkig vervangen door een Huracán. En deze week nam de Italiaanse politie de tweede Lamborghini Huracán in gebruik.

01. Ferrari F12 (Nederland)

Wat Dubai kan, kunnen we hier ook. Oké, deze is niet echt. Lees meer over de Ferrari F12 politieauto.
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie