Eerder deze maand hadden we de F1-auto’s van dit seizoen over Zandvoort moeten zien racen. Dat ging helaas niet door en het ziet ernaar uit dat we met F1 2020 het dichtst in de buurt zullen komen van een race op het duinencircuit dit jaar. Wij kregen alvast een preview voorgeschoteld van de nieuwe F1-game. De grote tekst ‘work in progress’ boven alle afbeeldingen en video’s geeft al een beetje aan dat dit nog niet precies is hoe F1 2020 in de winkel komt te liggen. Nog niet alle spelmodi zijn speelbaar en ook het aantal circuits is beperkt.

Op naar Zandvoort

Als we de game starten, weten we meteen wat we als eerst gaan doen. We navigeren naar Time Trial, stappen in een Red Bull en gaan naar Zandvoort. We belanden op het duinencircuit dat volledig is opgetuigd voor een Grand Prix, precies zoals het had moeten zijn in het weekend van 3 mei. We proberen ons niet alleen maar te focussen op wat had kunnen zijn, maar letten ook op hoe de auto’s aanvoelen. De F1-games zijn zowel bedoeld voor mensen met een racestuur als met een controller, en voor zowel beginnende coureurs als fanatieke simracers. Door het maken van die compromissen konden de F1-auto’s zich in de vorige edities van het spel soms een beetje onnatuurlijk gedragen. Dat zou nu opgelost moeten zijn.

Stapje voor stapje

Na een aantal rondjes op Zandvoort is duidelijk dat de gameplay in F1 2020 weer iets is verbeterd. De remmen blokkeren niet meer als je alleen maar naar het rempedaal kijkt en vooral tijdens de races lijkt de auto wat stabieler te zijn. Er zijn echter ook nog wel een aantal punten die onveranderd lijken. De kerbs zijn nog vaak te glad waardoor je niet de normale lijnen kunt rijden. Het kan zijn dat de auto’s zich nog iets anders gedragen als de game in de winkel komt te liggen. Maar wij gokken erop dat Codemasters zich in de laatste maanden vooral bezig gaat houden met de nieuwe spelmodi en het oppoetsen van de laatste details.

Is F1 2020 je geld waard?

F1 2020 lijkt in dezelfde lijn verder te gaan als de vorige edities. De game is op meerdere punten aangepakt, waardoor het totale plaatje er weer wat strakker en beter uitziet. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe features, zoals het creëren van een eigen team en natuurlijk de toevoeging van Zandvoort. En de mogelijkheid om een F1-auto op Zandvoort te rijden, maakt al heel veel goed.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie