Alle auto’s die de Volkswagen Groep de afgelopen decennia op de weg heeft gezet, stoten bij elkaar een hoop CO2 uit. Het merk berekende dat 2 procent van alle wereldwijde CO2-uitstoot van Volkswagen-producten komt. De voertuigen stoten bij elkaar haast evenveel uit als heel Duitsland (2,2 procent).

‘We hebben berekend wat het aandeel van de totale wereldwijde CO2-uitstoot van de [Volkswagen] Groep is.’ Dat zegt Michael Jost, hoofd strategie bij Volkswagen, tegen het Duitse Wirtschaftswoche. ‘Het is bijna 1 procent voor de auto’s en 1 procent voor de vrachtwagens.’ In absolute getallen praten we over bijna 800 miljoen ton CO2.

Daarom heeft Volkswagen een ID

De schrikbarende getallen zijn een mooie aanleiding voor Volkswagen om te babbelen over hun aankomende elektrische auto’s. Zoals de Volkswagen ID. ‘Dit aandeel willen we voor 2050 terugbrengen naar nul’, zegt Herbert Diess, baas van de Volkswagen Groep. Sinds het concern in 2015 tegen de lamp liep met Dieselgate, doet het er alles aan om de elektrische auto’s op de rit te krijgen.

De Volkswagen Groep wil 70 elektrische auto’s introduceren voor het einde van 2028. De twaalf merken in het portfolio van de groep moeten het aankomende decennium gezamenlijk 22 miljoen elektrische auto’s verkopen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)