De Guardia Civil Tráfico, de verkeerspolitie in Spanje, rolt voortaan in een Alfa Romeo Stelvio. De Italiaanse SUV wordt ingezet voor patrouilles en bewaking langs de weg. De auto’s zijn uitgerust met zwaailichten, flitsers en achterop een opvouwbaar berichtenbord om bijvoorbeeld verkeer te waarschuwen voor een ongeval of een dichte rijstrook.

Het gaat om de Alfa Romeo Stelvio met een 2,0-liter turbomotor, 200 pk en Q4-vierwielaandrijving. Standaard sprinten deze versies in 7,2 seconden naar de 100 km/u en hebben een top van 215 km/u. De Alfa Romeo Stelvio’s voor de Guardia Civil wegen wellicht iets meer. De keuze viel op de Stelvio zodat de politie ook onder de strenge winteromstandigheden goed kan patrouilleren.

De nieuwe Alfa Romeo Stelvio’s van de Guardia Civil vervangen de verouderde Alfa Romeo 159 Q4. Naast de Stelvio gebruikt de Guardia Civil ook 85 Land Rover Discovery’s met 240 pk sterke dieselmotoren. Het kan er wel vanaf: in 2019 verwacht de Guardia Civil 335 miljoen euro aan verkeersboetes binnen te harken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)