Inmiddels verbaast niemand zich meer over het vermogen van Abt om meer vermogen uit de 2,0-liter viercilinder van de Volkswagen Groep te halen. Dat doen ze op vrijdagmiddag in vijf minuten met hun ogen dicht. Dat maakt de Abt Skoda Octavia RS er niet minder smakelijk op.

De Skoda-rijder in de Abt Skoda Octavia RS is dankzij een toename van 45 pk naar 290 pk iets moeilijker te volgen. Het koppel steeg van 370 naar 410 Nm. Waarom ze er dan niet gelijk 300 pk van maakten? Simpel: ze bieden ook al eventjes een tuningsbeurtje aan voor 310 pk en 450 Nm.

Sprinttijden of toegenomen topsnelheden communiceert Abt haast nooit. Iets sneller dan de huidige 6,7 seconden, vermoedelijk. De top is begrensd op 250 km/u, maar daar zal Abt ook vast iets aan kunnen doen. Zo zijn ze. En zo koop je een Octavia omdat je gezinsleven het vereist, maar het bezoekje langs Abt, dat is voor papa.

Reacties

  • Wim heeft op 4 mei 2024 geschreven:

    Heb een van de eerste TDI gereden. Top auto. Genoeg power. Ik ga nu voor de RS station. Rood of wit. Kan niet wachten.

    Reageer
  • marcelB heeft op 19 april 2019 geschreven:

    Al eens in de prijslijst bij Skoda.nl gekeken??? Niet dus want hij wordt al een tijdje niet in Nederland geleverd. Duhhhhhhh…en er was al een 350 pk versie. DanielAbt @ Youtube maar is wel een gave bak; dat dan weer wel

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)