Er bestaat geen enkele mogelijkheid dat er ook maar één onderdeel op deze afgefikte Dodge Challenger Hellcat (what’s in a name?) nog te gebruiken is. Toch? Onderschat de gedrevenheid van opknappers op YouTube niet. Het kanaal D.I.Y. Gang (die met 141.000 abonnees écht te weinig eer krijgt) lukt het om dit hoopje as volledig op te knappen.

Oké, het grootste deel van de carrosserie verdwijnt in de prullenbak, logischerwijs. Zelfs als je het plaatwerk recht krijgt, zou het niet verantwoord zijn om hiermee weer de weg op te gaan. De bodemplaat van de carrosserie is nog in prima staat, dus zoekt de YouTuber er een andere Hellcat bij, waarvan de bodem verkreukeld is. Hij last de twee auto’s samen tot één functionerende Hellcat.

Het project kostte negen maanden, wat haast symbolisch is. Uiteraard werd de motor helemaal ontdaan van onderdelen en gereviseerd. De motor zou meer dan 1.000 pk aan moeten kunnen. De totale kosten voor het project? Een voor Nederland schappelijke 35.492 dollar, inclusief een aantal leuke upgrades. De bouwer meent dat hij het voor ongeveer 25.000 dollar had kunnen doen. Ongerekend zo’n 22.000 euro.

Afgefikte Dodge Hellcat weer als nieuw

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)