Soms verdwijnen relevante nieuwtjes in iets te saai gekopte persberichten. Deze willen we je toch niet onthouden. In een vooruitblik van Stellantis (moederbedrijf van onder meer Peugeot, Fiat en Opel) op de elektrische toekomst, dropt het concern in een opsomming even kort dat Alfa Romeo vanaf 2024 Alfa e-Romeo wordt. Een verdere uitleg ontbreekt helaas, maar het lijkt erop dat het Italiaanse merk een andere weg inslaat.

Stellantis bestaat uit veertien automerken, die allemaal iets met elektrificatie krijgen. In totaal investeert het concern 30 miljard euro in de elektrische toekomst. Daarvan bouwen ze onder meer vier elektrische platformen met 500 tot 800 kilometer actieradius. Belangrijk om te weten: in 2024 willen ze af zijn van nikkel en kobalt in de batterijen en in 2026 moet de gedroomde solid-state batterij komen (weegt minder, komt ver). Ook plug-in hybrides zullen een plekje krijgen.

De suffe slogans

Allemaal uitstekende plannen van het concern, alleen iemand heeft besloten dat alle merken een soort statement moet hebben dat aansluit bij de plannen. Deze spreuken zijn op z’n zachtst gezegd nogal suf. Het zijn waarschijnlijk niet de nieuwe slogans van de merken, dus dat scheelt. Die van Dodge vinden we overigens nog wel leuk gevonden. Dit zijn alle (Engelstalige) spreuken voor elk van de veertien merken.

● Abarth – ‘Heating Up People, But Not the Planet’
● Alfa Romeo – ‘From 2024, Alfa Becomes Alfa e-Romeo’
● Chrysler – ‘Clean Technology for a New Generation of Families’
● Citroën – ‘Citroën Electric: Well-Being for All!’
● Dodge – ‘Tear Up the Streets… Not the Planet’
● DS Automobiles – ‘The Art of Travel, Magnified’
● Fiat – ‘It’s Only Green When It’s Green for All’
● Jeep – ‘Zero Emission Freedom’
● Lancia – ‘The Most Elegant Way to Protect the Planet’
● Maserati – ‘The Best in Performance Luxury, Electrified’
● Opel – ‘Green is the New Cool’
● Peugeot – ‘Turning Sustainable Mobility into Quality Time’
● Ram – ‘Built to Serve a Sustainable Planet’
● Commercial Vehicles – ‘The Global Leader in e-Commercial Vehicles’

Alfa e-Romeo

De statement van Alfa Romeo lijkt het meest concreet: in 2024 is Alfa Romeo elektrisch. Dat is nogal een flinke omslag om binnen drie jaar te doen. Anderzijds: veel auto’s hebben ze momenteel ook niet. Overigens betekent het niet dat het gaat om een volledig elektrische toekomst, een aanbod plug-in hybrides én elektrische auto’s kan uiteraard ook. Voor nu zijn er nog geen berichten dat de Tonale is geschrapt, dit is een plug-in hybride SUV. Daarnaast zou er een Brennero komen, dit kan een elektrisch SUV’tje van het formaat Mokka zijn. Of ze de naam Alfa Romeo echt zullen wijzigen in Alfa e-Romeo, dat lijkt ons stug.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)