La Metamorfosi begint, aldus Alfa. De Tonale is de eerste auto van het merk met een plug-in hybride aandrijflijn. Aankomende zomer staat hij bij de dealers te wachten op de eerste klanten. Die klanten krijgen bij de aankoop gelijk een NFT van hun Tonale waarin zaken als onderhoudsgegevens worden opgeslagen. Op de volledige prijslijst moet je nog even wachten, maar we hebben wel alvast de prijs van de eerste uitvoering van de Alfa Romeo Tonale.

Prijs Alfa Romeo Tonale voor Nederland

De Tonale komt eerst als Edizione Speciale. Deze krijgt de hybride aandrijflijn (zonder stekker) met 130 pk en een automaat met zeven versnellingen. Standaard staat deze uitvoering op 20-inch velgen met daarachter rode remklauwen. Daarnaast heb je led-koplampen, alcantara stoelbekleding en nog wat leuke extraatjes. De prijs van deze Alfa Romeo Tonale Edizione Speciale is minimaal 46.080 euro.

Later komen de andere uitvoeringen van de Alfa Romeo Tonale. De prijzen daarvan zijn dus nog onbekend, maar ga er maar van uit dat er nog een iets goedkopere versie aankomt. Wil je liever een plug-in hybride? Dan vermoeden we dat er nog zo’n 6.000 euro bovenop komt, als we kijken naar de prijsverschillen bij Jeep. De Compass heeft namelijk dezelfde aandrijflijn en het verschil tussen geen stekker en wel een stekker is bij die auto 6.000 euro.

Reacties

  • Up to date? heeft op 8 april 2022 geschreven:

    Behalve die NFT gimmick is het hetzelfde als altijd bij Alfa Romeo: too little too late. Het is een prachtige auto, maar deze had in 2018 op de markt moeten komen in plaats van 2022.

    Reageer
  • Makan heeft op 7 april 2022 geschreven:

    Hulde Alfa, een mooie up to date wagen.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)