De Alfa Romeo Tonale is niet alleen een belangrijke auto voor het Italiaanse merk, het is ook een mooie kans om het straatbeeld in Nederland iets op te fleuren. De wereld is beter met meer Alfa’s op de weg, dat is een feit. Na de prijs van de Edizione Speciale geeft het merk nu alle prijzen van de Alfa Romeo Tonale vrij.

Je kunt kiezen uit twee soorten aandrijflijnen en drie verschillende vermogens. Nu te bestellen zijn de hybrides zonder stekker. Deze hebben een 1,5-liter viercilinder en een totaal vermogen van 130 of 160 pk. Hoe die Tonale rijdt, lees je beknopt hier en uitgebreid in TopGear Magazine 204, die nu in de winkel ligt. Later komt er een plug-in hybride met 275 pk. Van de Alfa Romeo Tonale PHEV volgt de prijs binnenkort.

De prijzen van de Alfa Romeo Tonale Hybrid

De prijs van de goedkoopste Alfa Romeo Tonale is 42.000 euro, voor de versie met 130 pk in het uitrustingsniveau Super. Deze heeft al een 12,3-inch scherm achter het stuur en een 10,25-inch scherm op het dashboard. Ook zaken als Apple CarPlay, Android Auto, cruisecontrol, grootlichtassistent, licht- en regensensor en 18-inch velgen zijn al aan boord.

Voor 2.500 euro meer krijg je de Sprint-uitvoering met onder meer luxere stoelen, een sportstuur, keyless entry en instapverlichting. Voor de versie met 130 pk heb je dan nog de Edizione Speciale van 46.080 euro. De Tonale met 160 pk begint bij deze uitvoering en voegt daar nog de Ti en de Veloce aan toe.

De duurste Alfa Romeo Tonale (voor nu)

De prijs van de 160 pk sterke Alfa Romeo Tonale Veloce is 51.500 euro. Dat is momenteel de duurste uitvoering. De meeste opties zijn hierop wel aanwezig, behalve dat je bijvoorbeeld nog grotere velgen kunt laten monteren. Bij de Tonale krijg je een NFT waarin alle gegevens, zoals de onderhoudshistorie, worden opgeslagen. De Tonale PHEV komt later dit jaar en zal nog iets meer kosten vanwege de batterijen aan boord.

Advertentie

Reacties

  • Jan heeft op 31 mei 2022 geschreven:

    Pak ‘m beet 45000 euro blijft een hoop geld, maar het is wel een heel aantrekkelijke auto. Nu maar hopen dat Alfa Romeo hiermee wordt gered.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie