Met deze hitte kun je wel iets verfrissends gebruiken – een beetje coolmint misschien? Het juiste type lefgozer bestelde deze Alpina B7 in de kleur mintgroen bij BMW in New York. En nee, je pulkt het kleurtje er niet zomaar vanaf; het is zo gespoten. Op papier zou het ‘s werelds lelijkste BMW 7-serie moeten zijn, maar dat is het niet.

We vinden hem, in alle eerlijkheid, best gaaf. Vanbinnen is de Alpina B7 uitgevoerd met wit Merinoleer om de frisse vibe gaande te houden. Sowieso zijn de klanten van BMW New York niet vies van fijne kleuren, de dealer leverde deze maand ook een knalgeel en een felrood exemplaar af. Kleurrijk volkje daar, in Amerika. Kunnen we hier nog iets van leren.

Van de specificaties zul je het weer heet krijgen. De Alpina B7 gebruikt een flink gemodificeerde 4,4-liter V8, die je in mildere vorm vindt in de BMW 750i. De onbeteugelde 7-serie met 608 pk schiet in 3,7 seconden (4 seconden als het geen xDrive is) naar de 100 km/u en stopt pas met doortuffen als de teller 330 km/u aangeeft.

Foto’s: Louis Cortes via BMW of Manhattan

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie