Canada staat bekend om zeer uiteenlopende dingen. Bijvoorbeeld de beleefdheid van de inwoners. Of de muzikant Drake, met zijn liefde voor 5.007 pk sterke hypercars. Of poutine; een gerecht waarbij patat doordrenkt wordt in kaas én jus. En sinds vandaag ook deze gelimiteerde Alpina B7.

BMW en Alpina slaan handen ineen voor de ‘Exclusive Edition’ – een zeer potente 7-serie in een gelimiteerde oplage van 21 stuks. Zeven daarvan komen in de kleur Black Sapphire Metallic, nog eens zeven in Individual Frozen Black en de laatste zeven in Individual Frozen Grey.

Alles waar een schroevendraaier tussen of op past, wordt losgemaakt en zwart uitgevoerd. Zelfs de Alpina-sportuitlaat is zwart. Vanbinnen is het een stuk vrolijker. Nee, geintje. Ook daar is alles zwart.

Hoe snel is de Alpina B7?

Alpina past de V8 uit de 750i aan om nu 608 pk te produceren. De topsnelheid ligt op 330 km/u en in 3,7 seconden zit de Alpina B7 al op de 100 km/u. De prijzen volgen nog, maar verwacht ze niet onder de 150.000 euro – exclusief belastingen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)