Komt er opeens een hebberig gevoel bij je op? Begrijpelijk hoor, want als je dit leest heb je waarschijnlijk ook de foto’s boven dit artikel gezien. Dit is de Aston Martin V12 Zagato. En het is geen lelijke auto – het is zelfs een heel mooie. En hij heeft de mooiste kleur: British Racing Green. Maar misschien het allermooist is nog wel dat dit een aluminium Aston Martin V12 Zagato is. Van lichtgewicht materiaal dus, en met twaalf cilinders. Mooi, hè!

Daarnaast is dit ook een zeldzame Aston. Het is een van de twee pre-productieauto’s en de enige V12 Zagato ter wereld met een body die volledig van aluminium is gemaakt. Normaal heeft de Zagato een mix van koolstofvezel en aluminium.

Wat is het verhaal van de aluminium Aston Martin V12 Zagato?

Bell Sport and Classic verkoopt de auto en zegt dat dit een showmodel was voor mensen die geïnteresseerd waren in een V12 Zagato. Tot en met 2016 was de auto in het bezit van Aston Martin. Daarna mocht hij niet rustig pensioneren in een collectie, maar werd hij verkocht aan een ‘zeer speciale’ klant van Aston. Naar verluidt niet voor een klein bedrag.

Na aanschaf liet de speciale klant zijn aluminium Aston Martin V12 Zagato meteen overspuiten. Het grijze exterieur kreeg de kleur die je hierboven ziet. Ook het interieur werd onder handen genomen. Het gerucht gaat dat de Aston-medewerkers de 5,9-liter V12 nog even hebben gekieteld om het standaard vermogen van 522 pk iets op te hogen.

Dit is een van de 64 gebouwde V12 Zagato coupés. Het is de enige met een aluminium carrosserie, en er kleven goede herinneringen aan, aangezien hij onthuld werd tijdens de 50e verjaardag van de DB4GT Zagato. Je zult er dus een flink bedrag voor moeten neertellen. Reken er maar op dat de prijs tegen de 950.000 euro zal lopen. Misschien toch maar even een nier op de zwarte markt aanbieden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)