Laat je deze zomer nog even het vliegtuig staan en zoek je iets om lange afstanden mee af te leggen? Wij zouden TopGear niet zijn zonder een knap staaltje consumentenadvies. Deze zeldzame Bentley Continental GTZ gaat dit weekend onder de hamer tijdens het Goodwood Festival of Speed. En nee, die verdwaalde ‘Z’ achter ‘GT’ is geen typfout; dit is een creatie van Zagato.

De eigenaar was dol op het double-bubble dak waar Zagato bekend om staat, want in 2009 betaalde hij 500.000 euro om zijn Bentley om te laten bouwen tot het bijzondere ding dat je hier ziet. Dat is dus exclusief de oorspronkelijke aanschafprijs. De Continental was toen al twee jaar oud.

Spitse achterlichten op de Bentley Continental GTZ

Vooral de achterkant is dramatisch veranderd. Hij loopt op elegante wijze af met twee zeer spitse achterlichten. De voorste flanken kregen een nieuwe schouderlijn en de bumper is ook net even anders. Om het af te maken, kreeg de Zagato een bijzondere groentint. Voor het interieur koos de eigenaar donkergroen leer. Hier en daar vind je Z-logo’s aan de binnenkant. De hemelbekleding is ook volledig van leer.

Wat kost de Bentley?

De geschatte afhamerprijs voor de Bentley Continental GTZ ligt tussen de 460.000 en 580.000 euro. Dan haal je één van de negen exemplaren die ooit zijn gebouwd in huis. De 6.0 W12 draaide trouwens slechts 13.800 kilometer.

Advertentie

Reacties

  • Gert heeft op 13 juli 2021 geschreven:

    Ik heb er enkele persmappen van, toen die werd voorgesteld op het salon van Geneva. Ook behoorlijk zeldzame stukken nu. Iemand interesse erin?

    Reageer
  • Andre heeft op 11 juli 2021 geschreven:

    Wow

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie