Hier en daar lieten Alfa Romeo en Zagato al wat teasers vallen over dit project, maar nu zien we hem in volle glorie: de Alfa Romeo Giulia SWB Zagato. In feite is het een (handgeschakelde!) Giulia met verkorte wielbasis, een bijzonder carrosserie, plek voor slechts twee personen en de prestaties van de GTAm. Zagato bouwt slechts één exemplaar van deze bijzondere SWB.

Wat direct opvalt, is het nieuwe vooraanzicht. Hier combineert Zagato oud en nieuw door te refereren aan de Alfa Romeo SZ, maar wel met koplampen die lijken op die van de Giulia-facelift. Achterop vind je dan weer verwijzingen naar de Giulia TZ uit de jaren zestig terwijl de diffuser en uitlaat doen denken aan de moderne GTAm-versie van de Giulia. Alles bij elkaar een prachtplaatje, als je het ons vraagt.

Specificaties van de Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

Zagato en Alfa Romeo bouwen deze one-off om te vieren dat het 100 jaar geleden is dat ze voor het eerst samenwerkten. De eerste luisterde naar de naam Tipo G1. De grote baas Andrea Zagato is erg blij met het resultaat: ‘De samenwerking was perfect. Het is een geweldige ervaring geweest die bewijst dat de combinatie Alfa Romeo en Zagato een echte klassieker is voor verzamelaars.’

De Zagato Giulia krijgt de 2,9-liter V6 uit de GTAm. Daarmee krijgt hij 542 pk en 600 Nm. Schakelen doe je helemaal zelfs met een ouderwetse handbak met zes versnellingen. Helaas kun jij hem niet meer kopen. Hij is blijkbaar al vergeven aan een Duitse klant die ook een SZ, wat Aston Martin Zagato’s en een 8C Competizione heeft. Wat hij ervoor heeft betaald, is niet bekend.

Reacties

  • Chris heeft op 20 december 2022 geschreven:

    Zal wel lekker rijden, maar die neus vind ik niet fraai. Het is natuurlijk wel een verzamelexemplaar.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)