AMG knipt het lintje van zijn eerste circuit. De AMG Speedway echter niet in Affalterbach, waar het hoofdkantoor ligt. En zelfs niet in Großaspach, de plaats waar de G van AMG voor staat. Hij ligt niet eens in Duitsland. Of zelfs maar in Europa. Nee, het circuit ligt in Zuid-Korea. De plak asfalt ligt aan de rand van het bekende Gangnam-gebied in Seoul.

Waarom in Zuid-Korea?

Mercedes zegt dat Zuid-Korea een erg grote afzetmarkt is voor AMG. AMG Speedway is de thuisbasis voor diverse activiteiten voor (potentiële) AMG-klanten. Waar ze het geld vandaan halen? In 2017 zette Mercedes-AMG wereldwijd een record qua aantal verkochte AMG’s. Als je dan toch zo’n goed jaar hebt gedraaid, kun je jezelf als merk wel eens verwennen toch?

Het circuit is niet helemaal nieuw, maar opgeknapt. In 1995 verwelkomde Everland Speedway al de eerste auto’s en het is het oudste circuit in Zuid-Korea. Nu heet het AMG Speedway en de koers is 4,3 kilometer lang met 17 bochten. Daarmee is het ook het langste circuit in Zuid-Korea.

Voor de opening van de AMG Speedway schoot het merk wat leuke platen met de Project One. Rondetijden van de hypercar zijn helaas niet bekend. Oh, en als je Gangnam Style na dit artikel nog niet in je hoofd hebt, doe je het beter dan wij.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)