Het overlijden van de 22-jarige Anthoine Hubert op 31 augustus 2019 op het Circuit van Spa-Francorchamps was een schok voor de racewereld. De noodlottige crash, waarbij nog drie andere coureurs betrokken waren, kostte hem het leven in zijn eerste F2-seizoen. Als eerbetoon aan de coureur vernoemt de Formule 2 een nieuwe prijs naar hem. De Anthoine Hubert Award is de prijs voor de beste debutant van het seizoen.

Niet alleen de naam van de prijs verwijst naar Hubert, maar ook het design. De ster die hij trots op zijn helm droeg, is ook te vinden op de prijs. Ook heeft deze de kleuren van de Franse vlag. De handtekening van Hubert is overgenomen op de trofee. ‘Anthoine zal altijd deel blijven van onze familie’, zegt Bruno Michel, voorzitter van de Formule 2, bij de introductie van de prijs. ‘Ik weet zeker dat Anthoine tot het einde van het seizoen een kanshebber zou zijn geweest voor de titel van beste debutant.’

De eerste Anthoine Hubert Award ging naar Guanyu Zhou van Renault. ‘Ik probeer hem trots te maken en zal dat de rest van mijn racecarrière blijven proberen’, aldus Zhou bij het ontvangen van de prijs. De jonge coureur haalde dit jaar vijf keer het podium en pakte een pole-position op Silverstone. Op dit moment staat de snelste rondetijd op dat circuit ook op zijn naam. De broer van Anthoine Hubert, Victhor Hubert, reikte de eerste Award uit.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)