Het leven van een professioneel coureur gaat niet over rozen. Stap je net uit een lichtgewicht raceauto, ga je vervolgens in je normale auto de weg op en mag je plots maximaal 50 km/u. Dat was Belgisch F2-coureur Amaury Cordeel even vergeten. Dus tikte hij 179 km/u aan, ehm, binnen de bebouwde kom. Bescheiden als hij is, plaatste hij een video van zijn capriolen op TikTok. Dat laatste was niet zo verstandig.

De Franse tak van Motorsport.com dook in het verhaal. Cordeel bleek door het centrum van zijn woonplaats Theems te rijden. Het bewijsmateriaal dat Cordeel zelf leverde, was voor de rechtbank in Dendermonde genoeg om het oordeel te vellen. Hij werd veroordeeld tot een boete van 3.600 euro. Daarnaast is de Formule 2-coureur zijn rijbewijs zes maanden kwijt.

Toch een nieuw contract voor Cordeel

De Belgische coureur reed het afgelopen jaar voor het Nederlandse team Van Amersfoort Racing in de Formule 2. Ondanks het voorval en het feit dat hij op dit moment geen rijbewijs heeft, tekent Cordeel wel een contract bij het Britse F2-team Virtuosi Racing. Dat team heeft er schijnbaar geen probleem mee dat hun coureur buiten de baan wel eens in de verkeersregels ‘vergeet’.

Het is overigens niet de eerste keer dat de 20-jarige coureur in opspraak komt. Vorig jaar overkwam Cordeel vrijwel hetzelfde. Toen reed hij met zijn Audi RS 3 over de Belgische snelweg E17 met 300 km/u. Op zich schiet dat lekker op, maar het is ook wel wat te hard. En ook toen plaatste de racer een video op zijn TikTok-account als bewijsmateriaal.

De Vlaamse politie onderzocht het voorval waarna Cordeel een bericht deelde op zijn Instagram. Daarin vertelde hij dat niet hij achter het stuur zat, waardoor justitie te weinig bewijs had om vervolging in te kunnen stellen. Dat was dit keer dus even anders…

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear