Goed nieuws! De beeldschone Ares Design Panther komt ook als cabrio. Opperchef Dany Bahar vertelt aan TopGear dat de 615.000 euro kostende Panther coupé eind april, begin mei leverbaar is, maar dat ‘een paar maanden later’ de Ares Panther Spyder gepresenteerd zal worden.

Niet per se de snelste

De Panther coupé is eigenlijk een omgebouwde Lamborghini Huracán en zonder twijfel zal de Ares Panther Spyder dat ook zijn. Dat betekent een 5,2-liter V10, vierwielaandrijving en een zeventraps automaat met dubbele koppeling. En niet te vergeten met wat aanpassingen in de software en aan de uitlaat.

Er is natuurlijk ook een andere versie van de Huracán op de markt: de Performante. Zou Ares het wagen om een hardcore raceauto van de Panther te maken van Lambo’s vorige Ring-record houder?

Bahar vertelt dat het bedrijf het idee bespreekt, maar benadrukt ook dat het bij Ares niet alleen om snelheid of om meer vermogen draait. ‘We hebben duidelijk besloten dat het bij geen van onze projecten draait om meer vermogen of 0-naar-100-tijden. Een ingrediënt dat cruciaal is voor onze projecten is het rijplezier. Het maakt niet uit of we twee tiende van een seconde sneller zijn dan het origineel, daar gaat het bij ons niet om.’

Nog eventjes wachten op de Ares Panther Spyder

Er zullen in totaal 70 Panthers worden gebouwd in de komende vijf jaar. Inclusief de Ares Panther Spyder. De productie van de Spyder gaat pas in 2020 van start, maar we zullen hem later dit jaar zeker te zien krijgen. Waarschijnlijk is het zelfs een van de weinige dingen die we dit jaar van Ares mogen aanschouwen.

Bahar vertelt: ‘Dit is een integrale periode is voor Ares omdat we bezig zijn met uitbreiden. We willen voor ons werk de nieuwste technologie tot onze beschikking hebben.’

‘We zullen langzaam groeien en dit jaar, en ook volgend jaar zullen zeker druk voor ons zijn. We hebben sensationele projecten klaarstaan, maar deze kosten tijd. We denken dat we de vruchten pas in 2020 zullen plukken wanneer we de wereld laten zien wat we hebben bereikt.’ De komst van de Ares Panther Spyder is in ieder geval een prachtig vooruitzicht.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie