Ares heeft wederom een ‘nieuwe oude’ Defender onthuld. Ze noemen hem de Defender V8 Hardtop. Niet verwonderlijk, want het is een Land Rover Defender met een V8-motor en een hardtop. De Ares Defender V8 Hardtop gebruikt het oude chassis van de Defender met daarin een nieuwe 5,3-liter V8. Het is dus niet een oude koets op een nieuw platform.

De V8 levert zo’n 350 pk en 520 Nm en is gekoppeld aan een zestraps automaat. Er is nog altijd vierwielaandrijving, gelukkig. Van voor naar achteren is de Defender verstevigd (inclusief alle assen) voor het extra vermogen, en zespots remmen moeten de boel veilig tot stilstand brengen.

Bovendien is de ophanging verwisseld met een elektronisch verstelbaar spul van het merk ORAM met heuse rijmodi. De Sport- en Comfort-modi moeten volgens Ares zorgen voor een ‘ontspannende rit, boeiende bediening en nauwkeurige balans, ongeacht het terrein’.

De prijs van de Ares Defender V8 Hardtop

Waar je bij normale Defenders in de carrosserie nog popnagels ziet zitten, is die van Ares helemaal strak gemaakt. Ook staat deze Hardtop V8 35 millimeter hoger dankzij een liftkit. De 18-inchers zitten onder bredere wielkasten en de neus bestaat uit één stuk koolstofvezel. De prijzen beginnen bij 235.000 euro, exclusief alle Nederlandse belastingen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)