Sorry voor de herrie. Dat was het geluid van onze achterhoofden nadat we steil achterover sloegen. Bertone, de gerenommeerde Italiaanse designclub, heeft haar ontwerpers losgelaten op de Aston Martin Rapide. Met deze wonderschone shooting brake-achtige als gevolg.

Ze noemen het de Bertone Jet 2+2 en het is, inderdaad, een stationwagenversie van de vierdeurs Aston. Alleen klinkt dat zo lomp, stationwagen, alsof je Pippa het 'gewone' zusje van hertogin Kate noemt. Een Aston Martin-verzamelaar gaf Bertone de opdracht om deze auto exclusief voor hem te maken, en omdat dit jaar gevierd wordt dat het Britse merk een eeuw bestaat, leek het Bertone een goed idee om de auto meteen maar tentoon te stellen op de autosalon van Genève.

De Jet 2+2 is gebouwd op basis van de standaard Rapide en maakt dus gebruik van diens V12 met 475 pk. De epische vormgeving van de buitenkant wordt voortgezet in het interieur, waar materialen als tweekleurig leer, hout en aluminium overheersen.

Hoewel de productiekansen nihil zijn, hopen we toch dat Aston Martin goed heeft opgelet. Porsche is namelijk met een soortgelijke variant van de Panamera bezig, en los daarvan: schoonheid van dit soort onmetelijke proporties is altijd welkom op 's werelds wegen.

Reacties