Of je het er nu mee eens bent of niet, ook Aston Martin gaat haar auto’s op batterijen laten rijden. Het Britse automerk gaat een volledig elektrische Rapide produceren.  Zijn naam luidt: Aston Martin Rapide E. Bekt in ieder geval beter dan Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo.

Aston Martin Rapide E luidt nieuw tijdperk in

Aston-baas Andy Palmer vertelt dat de Aston Martin Rapide E als eerste bouwsteen dient voor de elektrische divisie van Aston Martin. Naast de Rapide E blaast het merk Lagonda ook nieuw leven in – in de vorm van ‘s werelds eerste luxemerk dat louter aangedreven wordt door elektromotoren.

Afgelopen zomer bevestigde Aston Martin al dat er een beperkte oplage van 155 elektrische Rapides gaat komen. Voor de bouw van de hypermoderne sportwagen maakt men gebruik van de technologie van Williams Advanced Engineering (WAE).

WAE is ook verantwoordelijk voor de bouw van de Jaguar C-X75 hybride supercar (die coole bolide uit Bondfilm Spectre). Specificaties als het bereik, prestaties en de prijs van de Rapide E laten nog op zich wachten.

Een gloednieuwe fabriek

De sportwagenfabrikant heeft bekendgemaakt dat de elektrische Rapide in productie gaat op de plek van het voormalige defensieterrein in St Athan, Wales. In de fabriek, die men het centre for electrification heeft gedoopt.

Aston Martin investeert 50 miljard pond in het project. Naar verluidt moeten de eerste elektrische Rapides in het nieuwe jaar van de band rollen. De eerste Lagonda EV’s zullen in 2021 verkrijgbaar zijn.

Meer goed nieuws is dat dit initiatief voor zeker 150 nieuwe banen zorgt, met uitzicht op nog 750 werkplekken in de komende jaren. Updates over de Aston Martin Rapide E zullen in de komende maanden zeker volgen – hou de site in de gaten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)