En zo begint het. Dit is Aston Martins eerste volledig elektrische productieauto, gevangen in het niet onooglijke lichaam van de Rapide. Je mist de heerlijke V12 in de Aston Martin Rapide E, maar krijgt er wel een fluisterstille 610 pk en 950 Nm voor terug. Als de geruchten waar zijn, is dit de auto die James Bond zal rijden in de nieuwe film – maar dan hopelijk met extra snufjes.

Wat maakt de Aston Martin Rapide E zo bijzonder?

Meer dan 5.600 lithium-ion cellen verstoppen zich een kevlar en koolstofvezel omhulsel en net als de aankomende Porsche Taycan gebruikt het elektrosysteem 800 volt. Bij de Audi e-tron is dit bijvoorbeeld slechts 400 volt. De capaciteit van de batterij in de Aston Martin Rapide E is 65 kWh.

Williams Advanced Engineering hielp mee met de ontwikkeling van het accupakket waardoor het ‘thermische karakter enorm verbeterde’. Minder hitte, dus. Nog interessanter is wat je daarmee kunt. De 0-100-tijd zit onder de 4 seconden en de 80-100-tijd is zo’n 1,5 seconden. Alle aandrijving gaat naar twee elektromotoren bij de achterwielen.

De topsnelheid is 250 km/u. Volgens Aston levert de Rapide E ‘performance in een consistente en herhaalbare wijze zoals verwacht wordt van een traditionele Aston Martin’. Een volledige ronde over de Nürburgring zou mogelijk zijn zonder een afname in prestaties.

Wat is de actieradius van de Aston Martin Rapide E?

De actieradius is volgens de WLTP 320 kilometer. Ongeveer hetzelfde dus als andere elektrische auto’s uit Engeland. Bij een 50-kW lader tank je 300 kilometer bereik per uur en met een 100-kW lader is dit zelfs 500 kilometer per uur. Het bereik en de snelheid lees je af op de nieuwe volledig digitale tellers.

Aston Martin Rapide E: de prijs?

De prijs van de Aston Martin Rapide E is op aanvraag. We kunnen je wel garanderen dat ie niet binnen de Tesla-taks valt. Het merk bouwt slechts 155 exemplaren, dus wees er vooral snel bij. Of wacht je liever op de Audi e-tron GT?

Reacties

  • Aston Martin heeft op 16 april 2019 geschreven:

    Staat daar nu 450 op de snelheidsmeter? Top is toch 250kmh? Of gaat het om een andere waarde?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)