Goed nieuws voor vermogende autoverzamelaars. Dit is een zeer gelimiteerd model dat nog niet is uitverkocht – ja, het kan nog. Voor omgerekend zo’n 880.000 euro (zonder Nederlandse belastingen) bezit jij één van de 88 Aston Martin V12 Speedsters. Dat maakt de nieuwe Speedster zes keer zo gewoontjes als de Bentley Mulliner Bacalar, een andere Britse twaalfcilinder waarin je permanent wordt blootgesteld aan de elementen. Oh, en hij is de helft goedkoper.

De grille, achterlichten en het interieur verbergen maar slecht dat de Aston Martin V12 Speedster gebaseerd is op de Vantage, waarvan er vijf minuten geleden nog een Roadster verscheen. Wat is dan het nut van de Speedster? Dat moet de motor zijn. Onder de gesleufde motorkap ligt geen AMG V8, maar de 5,2-liter V12 uit de DB11 en DBS Superleggera. Alsof je een cruiseschip-motor in een pedaalbootje bouwt.

De twaalfcilinder produceert 700 pk en 753 Nm in de Aston Martin V12 Speedster, waardoor een 0-100-sprint in 3,5 seconden mogelijk is met een begrensde topsnelheid van 300 km/u. Schakelen doet een achttraps automaat voor je en het vermogen gaat uiteraard in z’n volledigheid naar de achterwielen. Als een aankomende storm je niet alert houdt in de Speedster, dan is het de volgende rotonde wel. De dakloze Aston bewijst hiermee ook dat de V12 überhaupt in de Vantage past – wat goed nieuws kan zijn voor de toekomst.

Omdat de Aston Martin V12 Speedster een geesteskind is van de Q-afdeling van Aston, draafden ze een beetje door met de materialen. Blijkbaar is er in de cabine rubber verwerkt uit een 3D-printer. Er is geen handschoenenkastje, maar wel een uitneembare tas. Onder de achterste bulten vind je meer opbergruimte en de centrale uitlaat zou een ‘nog opwindender en karaktervol geluid’ produceren. Verspreid over de auto vind je verwijzingen naar de F-18 Hornet, zoals een ‘Do Not Step’-sticker en kleine straaljagertjes.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)