Herinner jij je de Aston Martin Vantage V12 Zagato uit 2011 nog? Natuurlijk. Wat een romance was dat tussen Aston en Zagato. Slechts 150 stuks zagen het levenslicht – maar nu is de V12 Zagato terug.

Een gloednieuw bedrijf genaamd R-Reforged brengt de V12 Zagato weer tot leven ter ere van Zagato’s 100-jarig bestaan. Officieel heten ze de ‘twins’. Jazeker: er worden twee types gebouwd!

Coupé en Speedster

Er zullen negentien Vantage Speedsters en negentien Vantage Coupés beschikbaar komen. Ze worden allemaal gebouwd bij de dochtermaatschappij van AF Racing, Vynamic GmbH. AF Racing werkte samen met Aston aan iets dat de Valkyrie heet (geen flauw idee wat dat is). Vynamic werkte samen met Aston tijdens de ontwikkeling aan de DTM-versie van de Vantage.

De specificaties van de nieuwe Zagato’s zijn nog niet onthuld. Het enige wat R-Reforged erover kwijt wil, is dat ze ‘de hoogste kwaliteit aan vakmanschap combineren met de buitengewone designstijl uit de jaren vijftig en zestig’.

De motor van de Aston Martin Vantage V12 Zagato

We vermoeden dat ze de oude, natuurlijk ademende 6,0-liter V12 van de originele Zagato Vantages behouden. Omdat die motor de auto niet alleen snel zat maakt, maar ook simpelweg één van de mooiste geluiden ooit produceert.

‘Dit zijn de prachtigste retro-futuristische Zagato’s ooit gemaakt’, vertelt Dr. Andrea Zagato nederig. Er is nog geen prijs bekend, maar de nieuwe Aston Martin Vantage V12 Zagato zal hoe dan ook voor het einde van het jaar klaar zijn. Lekker.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)