Audi is niet voldaan met alleen de nieuwe RS 6 en RS 7 op de beursvloer van de autoshow in Frankfurt. Nee, ze kunnen het niet laten een mal autonoom offroad-ding mee te nemen naar de autobeurs. Je kijkt naar de AI:TRAIL, zoals Audi graag wil dat wij ‘m noemen. Wij stemmen ervoor om hem vooral gewoon Audi AI Trail te noemen.

Het is de vierde telg in Audi’s serie van autonome dromen. Eerst kwam de Aicon, toen de PB18 (die nu AI:RACE heet) en laatst de AI:ME. Deze vriendelijke neef van de Warthog uit Halo is 4,15 meter lang, 2,15 meter breed en staat 34 centimeter van de grond. Elk wiel krijgt een eigen elektromotor en de auto kan 400 tot 480 kilometer op één lading rijden.

Het betere offroad-werk houdt de buggy maar 250 kilometer vol. Het glas rondom geeft uitstekend zicht zodat je geen overstekende keien raakt. Een vloot drones helpt je om het overzicht te bewaren. Op de weg rijdt de Audi AI Trail volledig autonoom en dan schijnen de drones bij – daarom heeft de auto geen koplampen.

Achterin monteert het merk een soort vreemde tuinstoelen, die Audi zelf hangmatten noemt. Volgens Audi bieden ze uitstekende steun en je kunt ze demonteren om ze buiten de auto te gebruiken. In de toekomst wil Audi dat je de AI Trail voor een korte tijd kunt leasen voor bijvoorbeeld een weekendtripje. Langer zouden wij hier eerlijk gezegd ook niet in door willen brengen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)