Met steeds meer elektrische en hybride auto’s op de markt lijken de dagen voor de ouderwetse handbak geteld. Voor de autoliefhebber een zorgwekkende ontwikkeling. Voor deze romantici komt BMW M-baas Markus Flasch nogmaals met de bevestiging: de nieuwe generatie M3 en M4 komen met een handbak, als je dat wilt. En daar moeten we de Amerikanen ook voor bedanken.

Sterkste zes-in-lijn ooit van BMW

In Frankfurt babbelde TopGear met de M-baas. De nieuwe BMW M3 en M4 krijgen een doorontwikkeling van de zes-in-lijn die laatst in de X3 M en X4 M werd gelegd. ‘Deze S58-motor wordt natuurlijk de basis voor de M3 en M4. Het is de sterkste zes-in-lijn die we ooit hebben gebouwd. Deze motor produceert nu al 510 pk en hij heeft nog niet zijn volledige potentie bereikt’, zegt Flasch.

De meeste handbakken gaan naar Amerika

‘Het heeft voor ons geen zin om een handbak in een SUV te leggen, maar we gaan door met de handgeschakelde M3 en M4. Het is een klein percentage van de verkopen – met de grootste groep in de Verenigde Staten – maar het is iets specifieks dat ons onderscheidt van de concurrentie. Niet iedereen kan dit zomaar doen en al helemaal niet in de toekomst.’

De nieuwe M3 en M4 zullen ook verkrijgbaar zijn met een automaat en schakelflippers aan het stuur, waar de meesten voor zullen kiezen. ‘[De handbak] voegt veel toe aan het karakter en terwijl het misschien niet de meest competitieve variant is, houden mensen er wel nog steeds van. Dat is cruciaal voor onze business: we hebben een enorm erfgoed. Mensen houden van M en herkennen de drie strepen, iedereen weet waar ze voor staan. Waarom zouden we iets goeds slechter maken?’ zegt Flasch.

Foto: BMW M3 render door X-Tomi Design

Reacties

  • Cees heeft op 13 september 2019 geschreven:

    Een m3 en m4 met een handbak zijn geweldig!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)