We dachten, wat bij BMW M kan, kan ook bij Mercedes-AMG. Dus vroegen we AMG-baas Tobias Moers of hij gedacht had aan een ouderwetse handgeschakelde sportauto. Immers doet geduchte concurrent BMW de roerstok ook nog niet van de hand. Hij kon nog net zijn koffie binnenboord houden. We nemen aan dat hij daarmee bedoelt dat ze het niet gaan doen.

Moers vertelt stellig aan TopGear: ‘De manuele transmissie is klaar. Ja, natuurlijk is er nog een Porsche GT3 en Aston Martin met de Vantage, dat weet ik. Maar in de wereld van uitstoot is het een nichemarkt die een totaal andere kalibratie nodig heeft. Veel succes daarmee. Het is veel werk, met weinig verkopen.’

Daar is geen speld tussen te krijgen: er gaan geen AMG-modellen komen met een handgeschakelde transmissie. Je kunt het niet zonder blikken of blozen een verrassing noemen, er zijn al jaren geen AMG’s meer uitgebracht zonder automaat. Het laatste beetje hoop dat Mercedes-AMG een handbak zou ontwikkelen omdat BMW het ook doet, kunnen we nu ook loslaten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)