Dacht je net de nomenclatuur van Audi uitgevogeld te hebben, komt het merk ineens met de Audi Q3 Sportback, en niet met de Q4. Houdt je scherp, zullen we maar zeggen. De platgeslagen Q3 krijgt flink brede heupen achter, een lagere daklijn en sportieve elementen aan de buitenkant.

Wat maakt de Audi Q3 Sportback bijzonder?

Jarenlang had BMW het rijk van de afgeschuinde SUV voor zichzelf. Veel later kwam Mercedes en pas sinds vorig jaar besloot Audi mee te doen met de Q8. Dit jaar komt de tweede coupé-SUV van het merk en die noemt zich dus Audi Q3 Sportback. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het de eerste échte coupé-SUV van Audi is, want de Q8 hing er een beetje tussenin.

Hoe groot of klein is ie?

De Audi Q3 Sportback is uiteraard gestoeld op de normale Q3, die vorig jaar nog flink onder handen is genomen. De gecoupeerde versie is 16 millimeter langer en 29 millimeter lager dan de normale versie. Volgens Audi blijft het een volwaardige vijfzitter. Als bewijs dat de sportiever ogende SUV heus wel praktisch is, plaatsen ze voor de foto’s een lading koffers achterin.

Audi Q3 Sportback: de motoren

De auto komt met diesel- en benzinemotoren. De krachtigste benzinemotor is de 2.0 TFSI met 230 pk en de krachtigste diesel produceert 150 pk. Daarnaast komt er nog een benzinemotor met 150 pk die een klein elektrohulpje krijgt van 48 volt (MHEV). Progressieve stuurbekrachtiging is standaard en het sportonderstel ook. Alle prijzen volgen later.

Waar is de Audi Q4 dan?

Die toonde het merk eerder dit jaar in de vorm van een elektrische SUV, de Audi Q4 e-tron. Voor nu is het nog een studiemodel, maar Audi plant de productieversie van deze SUV voor het einde van volgend jaar. Daarom heet de Audi Q3 Sportback dus geen Q4, want dat wordt een elektrische auto.

De Audi Q3 Sportback komt deze herfst naar de showrooms.

Reacties

  • Pim Zomer heeft op 24 juli 2019 geschreven:

    Wat is een reik? 😛

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)