Het verstandigste als je het circuit op gaat, is om een goede helm op je knar te doen. Doe je dat niet, dan breng je in ieder geval een moedig offer voor ons kijkplezier. In een van de tientallen Nürburgring-compilaties dit jaar kwamen we dit pareltje tegen. De bestuurder van een Audi RS 3 maakt een inschattingsfout waardoor hij met te veel snelheid een bocht neemt.

Hij vliegt ondersturend rechtdoor over de kerbstones het gras op. De reacties in de auto zijn grappig om te zien, aangezien ze haaks op elkaar staan. De bijrijder schrikt zich een ongeluk, maar de bestuurder blijft extra nonchalant voor zich uitkijken. Gewoon ontkennen dat er iets fout ging, dat is de beste methode. Snappen we heel goed. Maar van binnen stierf hij een beetje, dat weten we zeker.

We gaan er voor het gemak even van uit dat het zijn vriendinnetje is, maar het kan net zo goed een scharrel, kwarrel, schoonmoeder, mindfullness-coach of een willekeurige lifter zijn. Of allemaal, wat direct een goed plot is voor een hitserie. De Audi RS 3-bestuurder schat de bochtencombinatie Adenauer Forst verkeerd in.

De chicane is lastig te overzien van een afstandje en is een stuk krapper dan hij lijkt. Voor beginners in een snelle auto is de fout al snel gemaakt, zeker aangezien je met flink wat snelheid aankomt. Gelukkig is er genoeg uitloop en in het uiterste geval kost het je een bumperlip – en misschien een velg.

Audi RS 3 crasht bijna (vanaf 0:40)

Reacties

  • Rickvdb heeft op 16 oktober 2022 geschreven:

    In een auto vol airbag’s en geen roll kooi is het meest onverstandige/onnodig om een helm op te doen… airbag’s zijn niet ontwikkeld om mensen met een helm op op te vangen!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)