Brons. Een kleur die wordt toegekend aan de op één na snelste verliezer. En het is de kleur van de velgen onder Audi RS 4 Bronze Edition, een speciaaltje waarvan de autofabrikant 25 stuks bouwt. Want nu de Audi RS 6 alle krantenkoppen hamstert, moet de junior-superstation iets doen om wat aandacht op zich te vestigen. Het plaatwerk van de recentelijk gefacelifte Audi RS 4 krijgt een laag Vesuviusgrijs en alle details zijn uitgevoerd in het zwart.

De stationwagen zou zich onopvallend door de nacht kunnen verplaatsen, ware het niet dat de 20-inch velgen uitgevoerd worden in het brons. Het is alsof een commando een missie doet op Air Max 90’s. Binnenin naaide Audi het interieur aan elkaar met bronskleurige stiksels en verder is het een duistere bedoening. De 2,9-liter V6-motor blijft ongewijzigd, wat betekent dat de Audi RS 4 Bronze Edition het doet met 450 pk en 600 Nm. Specificaties blijven ook identiek: een 0-100-tijd van 4,1 seconden en een topsnelheid van 250 km/u – of 280 km/u met het RS Dynamic-pakket.

Je kunt hem krijgen in Nederland, een soort van

Het stuur zit bij de gelimiteerde RS 4 altijd aan de rechterkant, want hij is bestemd voor de Engelse markt. Daar kost ie met een prijs van 100.000 euro een lieve 21.000 euro meer dan een reguliere RS 4. Maar niet getreurd, want in Nederland kun je je eigen Bronze Edition samenstellen. Vink in de configurator het ‘Styling pack carbon/glanzend zwart’ aan voor 5.600 euro, koolstofvezel spiegelkappen voor 1.681 euro, getinte ramen voor 558 euro en de bronskleurige 5-arm-peak-velgen en je komt al een heel eind. De prijs gaat dan richting de 145.500 euro. Alleen nog even bronzen stiksels laten aanbrengen

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie