Liever geen bloedcirculatie naar de wijs- en middelvinger door een extra tasje aan de hand dan twee keer lopen met de boodschappen. We snappen ergens het sentiment van deze Audi-bestuurder wel, maar je kunt ook te ver gaan. De Franse RS 4 reed in Catalonië met de achterklep op half zeven toen hij gespot werd door de lokale autoriteiten. De Spaanse politie zag bij nadere inspectie dat er twee kinderen achter in de kofferbak zaten.

De politie zette de bestuurder aan de kant en zag dat er op de achterbank ook kinderen zaten, maar zonder het vereiste kinderzitje. De toeristen verbleven een eindje verderop. Naast een boete voor de kinderen in de kofferbak kreeg de bestuurder nog vijf prenten. De totale kosten liepen op tot 840 euro. Volgens Spanish News Today moest de bijrijder na de staandehouding een paar keer op en neer rijden om iedereen veilig en legaal naar de eindbestemming te brengen.

Boete voor kinderen in kofferbak in Nederland

Ook in Nederland is het uiteraard verboden om kinderen in de kofferbak te vervoeren. In de laadruimte personen vervoeren kost in Nederland 150 euro exclusief administratiekosten. Vervoer je iemand in een open laadruimte (bijvoorbeeld bij een pick-up) of in een aanhangwagen, dan kun je rekenen op een prent van 250 euro. Het niet dragen van een gordel kost 150 euro. Het vervoeren van meer personen dan er gordels zijn, kost ook 150 euro.

Reacties

 • @Diederix heeft op 10 augustus 2021 geschreven:

  Tjonge wat een frustratie. Pilletje vergeten vanochtend?

  Reageer
 • Beetjebijzonder heeft op 9 augustus 2021 geschreven:

  Komkommer nieuws!
  De voeten en de benen van de personen in de kofferbak lijken overigens niet op die van kinderen.
  Maar misschien ben je in Spanje nog kind tot je normaal kan doen.

  • Just moi heeft op 11 augustus 2021 geschreven:

   Je bent kind tot je 18e.
   Zouden zomaar een paar benen van een puber kunnen zijn

   Reageer
  Reageer
 • Pietjuhhhhh heeft op 9 augustus 2021 geschreven:

  Stel je aan

  Reageer
 • Diederix heeft op 9 augustus 2021 geschreven:

  Hoe in vredesnaam komt dit stukje schijnheilige truttigheid in topgear terecht? Lekker met z’n allen ‘foei toch wat stout’ doen, want dat hadden Clarkson, hamster en captain slow zeker ook gedaan? En omdat dit een auto-ding is wel vermelden dat het om een RS4 gaat ( maar gelukkig een Franse, want tjonge jonge die Galliërs en hun losbandigheid)
  Misselijkmakend.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)